Hva er forskjellen?

Lurer du på hva som egentlig er forskjellen på de ulike farge- og stripeteknikkene?
Da bør du ta en kikk her!

Balayage er opprinnelig en fransk teknikk fra 70 tallet som går ut på å "male" en naturlig solbleiket touch direkte på håret. Denne looken har virkelig blomstret de siste årene. Men må man ha langt hår for å få en fin balayage? Nei, selv om det er det man ser mest av på sosiale medier så kan dette gjøre på alle hårlengder. 

Fordelen med en slik fargebehandling er at du ikke trenger å dra til frisøren hver 6-8 uke for å ta etterveksten. Også fin hvis du har "spare" sveis.

Denne jenta ville ikke farge hele håret siden hun har en fantastisk naturlig hårfarge. Likevel ønsket hun at håret fikk litt ekstra glans og liv, og løsningen ble da en balayage.

Foliestriping er når vi "hekler" ut håret i passèer og pensler på farge/bleking fra hodebunn og utover. Det er en veldig mye brukt teknikk hvor frisøren kan jobbe kreativt og nøyaktig.

Vi har mange muligheter på foliebehandlinger; 

Du kan kun ta etterveksten og i tillegg blande din egen hårfarge mellom for et naturlig resultat, da vil ikke etterveksten synes så godt. Vi kan også bruke to eller flere farger i håret for å få et spill i det, om du for eksempel vil ha gyllent eller kaldt resultat. For de som ønsker kan vi også legge hele håret i folie for å få et jevnt og heldekkende resultat. Vi kan også dele håret ditt inn i ulike felt for å skape dybde og ramme til ansiktet ditt. 

På denne jenta kan du se at vi har lagt inn en kombinasjon av hennes egen hårfarge, bleking og en litt mørkere nyanse. Veldig naturlig, levende og lekkert!

Fordelen med foliestriping er at man får fjernet ettervekst og evt. grå hår. Samtidig får du ikke den brå overgangen til etterveksten som du gjør med en helfarge. 

Hettestriping har vært brukt i tiår, og er velkjent for de fleste! Den klassiske plasthetten hekler ut håret igjennom. Dette er en rask og nøyaktig måte å få stripet hele håret i en jevn lysfarge. Dette er mye brukt på kort/halvlangt hår hvor kunden ønsker et naturlig spill i håret. 

Fordel hvis du ønsker å være like lys i hele håret!

Knallfarge: Det finnes utallige muligheter hvis du ønsker å farge hele håret ditt i en farge. Her er det bare fantasien som setter grenser. De aller aller fleste ønsker ikke å skille seg ut, men dekke over ettervekst/grå hår eller bare få en jevn og glansfull farge. Andre tør å ta den helt ut!

Se her på søte Lotta som ønsket seg regnbuehår! En slik prosess kan ta litt tid, og frisøren må også vurdere kvaliteten på håret før vi setter i gang en fargeprosess for de mer kreative sjelene. Er du ikke enig i at det virkelig lyser opp hverdagen med slike fargeklatter?

Nå er det også veldig i tiden med metallic farger.

Det har vi også! 

Ombrè er en fargeteknikk hvor det er større forskjell mellom fargen innerst ved hodebunnen ut ytterst i håret. Ofte farger vi da en mørkere farge først og lysere i tuppene slik som dere ser på dette bildet. Ombrè og balayage er i familie, men  der balayage skal det se naturlig og solkysset ut, skal det være tydeligere forskjeller i en ombrè.

Dette ser du på dette bildet hvor det er lagt en mørk farge først og en tydeligere overgang til det lyse.

Samtidig blender dette fint inn i hverandre.

Klassiske farger er også alltid trendy. En ren, glansfull og riktig farge slår aldri feil. Mange synes ofte at etterveksten kommer litt for fort, spesielt hvis man er mørk med grå ettervekst.

Vi har løsninger for det også!

Vi kan legge inn litt effekter i skillet som gir et fint spill, eller du kan velge å gå til lærling annenhver gang når du er hos frisøren når du kun skal ta etterveksten, og heller gå til frisøren din når du skal klippe og farge hele håret.

Spør oss gjerne om tips og råd!

Er det noe du lurer på med en gang? Send oss en melding på chatten :)